verkoopmakelaar spaarndammerbuurt

Op de locatie waar vroeger vrachtschepen van over de hele wereld hun houten lading losten, verrijst nu een nieuwe woonwijk genaamd de Houthaven. Dit nieuwe stuk Amsterdam vormt een naadloze aansluiting op het noordelijke deel van de Spaarndammerbuurt. Verkoopmakelaar Spaarndammerbuurt, met het IJ aan de noordkant en de Pontsteiger, Tasmanstraat, Spaarndammerdijk, Archangelweg en Haparandaweg als de overige grenzen van het gebied. Meer informatie over verkoopmakelaar spaarndammerbuurt.

De nieuwe Houthaven bestaat uit 7 autoluwe eilanden, elk met een uniek karakter dat tot uiting komt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. De eilanden zijn ontworpen rond verschillende thema’s en zijn gepositioneerd in een opstelling die teruggrijpt naar de vroegere insteekhavens. De namen van de eilanden en de bruggen eromheen zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het gebied, met name de houthandel die Amsterdam onderhield met verschillende Europese steden.

De Houthavens, gelegen in het Westelijk havengebied van Amsterdam langs het IJ, zullen worden uitgebreid met zeven kunstmatige eilanden voor een nieuwe woonwijk. Deze wijk zal bestaan uit zo’n 1700 woningen en 52.000 m² bedrijfsruimte. De eerste woningen, scholen en bedrijfsruimtes zijn al opgeleverd, evenals het park, de kabels en leidingen. De grachten zijn gegraven en de bruggen zijn gebouwd.

Binnen een straal van 3 km zijn er 31 kinderdagverblijven, 14 basisscholen, 13 VMBO-scholen en 8 HAVO/VWO-scholen, inclusief Montessorischolen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *